måndag 8 december 2008

Det var väl på tiden...

Bild: Mats Andersson

... att sossarna, vänsterpartiet och miljöpartiet kommer till sans och sätter sig tillsammans i en röd-grön koalitionsbildning! För det ända jag kan se har förbättras för mig med nuvarande allians regering är sänkt skatt. Men i det stora hela har de försämrat för många med sämre sjukvårdsbbidrag med avskedning av anställning i slutskedet om man inte kan återgå till arbete. Och att bli arbetslös idag innebär en mycket mer försämrad livsituation än tidigare. Och vad bryr sig alliansen om att rädda jobben hos Volvo och SAAB och underleverantörer i och med finanskrisen? Nada, enl. regeringen är det Volvo och SAAB som vet bättre vad som skall göras när det inte går att sälja bilar längre och är då inte beredda att staten går in som tillfälliga köpare. Det måste väl vara bättre på kort sikt än att Volvo och SAAB går helt förlorade. Nu verkar det som att den röd-gröna koalitionen verkligen försöker komma till samförstånd för att vinna valet och därmed rädda välfärden tiilbaka och framförallt kämpa mot klimatförsämringen som nog är viktigare än man kan tro.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Klimatkrisen är alvarlig och kommer att finnas kvar även när den här finanskrisen är slut.

cosmo sa...

röd-gröna rööörrrrrannnn...
nä det blir inte bättre....
hur skall dom komma överens? nån mer slätare figur än mona får man söka efter. jag säger som Kurt V: varför varför, varför???
mona som stadsminister??? Ohly som finasminister. eriksson som utrikesminister och maria w som skolminister.... ha ha ha...
nä politiken blir baa mer och e rutslätad i och med att partigränserna suddas ut...
och förresten hur skall staten kunna rädda volvo och saab . det gick ju inte med varven elelr för delen tekoindustrin... nä... "life goes on"

Rustan sa...

Yes, life goes on, och för den "vanliga" männskan kan ju det bara bli bättre med röd-grön röra regering, trots allt!

Anonym sa...

vet inte om jag håller med om det. socialdemokraternas vanstyre under HSB kan ju inte annat än rubriceras som en katastrof

Rustan sa...

Säkert sant i sak! Men som helhet tror jag mer på en regering som "ändå" ser männskan i första hand, som ett kollektiv och individualisten tid är förbi."Det är folket som bygger landet" U.L.

Anonym sa...

dom är för söta på den där bilden.... riktiga nissar allihop!

Rustan sa...

Passar ju in på tiden, eller hur?!