onsdag 3 december 2008

Turist

Heter Svenska Turistföreningens (STF) tidning och utkommer 5 gånger om året. Denna utmärkta tidning blev i år utsedd till Årets tidskrift av Tidningssverige och inte undra på det för tidningen innehåller många tips om resor, äventyrsskildringar och mycket annat som vi i Sverige kan ta del av. I senaste numret är det en artikel som jag läser med extra behag och det är om Helags, fjället med fjällstation som ligger i nordligaste Härjedalen, här i trakterna i kring var jag som tonåring under två sommarlov. Nu är det vintern som beskrivs och jag längtar så tillbaka och en dag skall jag återkomma hit. Helags är landets högsta topp söder om polcirkeln, 1797 möh utgör tillsammans med Sylarna det sydligaste högalpina fjällområdet i landet. Helags har stark anknytning och stor betydelse för Ljungdalen.. På fjällstationen går det att bo billigt som STF medlem och tänk dig att få tillbringa en nyårshelg här! Sverige är fantastiskt, ändå!

6 kommentarer:

cosmo sa...

vad det inte här Du var med Ola ??? Han har väl anknytning till denna plats? Vad gör han nu förresten - kvar på Udens eller?

Anonym sa...

Never been there.
Jag var i Åre 1979. Det var första gången som jag åkte med riktiga slalomskidor. Upp med kabinbanan till toppen och sedan var det bara att ramla ner hela vägen.

Jag spanade efter Uffe, men han ville tydligen inte synas tillsammans med mig i backen.

Anonym sa...


Telefon


Hörde du när han pratade på telefon om finanskrisen som kom under hans turné?

Rustan sa...

Jasså, du är ingen Stenmark, eller? Men Lundell hade du nog åkt ifrån med tanke på beskrivningen av sig själv i "sist ner", bjuder på kvällens omgång, från Vinter i paradiset! Nej, vad då, telefon?

Anonym sa...

Du måste klicka på länken (telefon) ovan.

Rustan sa...

Jajjamen, Cosmo, det var med Ola jag var uppe i Ljungris. Han jobbar numer bara vintertid på Udéns sport.