söndag 29 mars 2009

Fenomenet Bob Dylan!

Tillslut fick då även jag möjlighet att få se och höra denna mytomspunna artist som har hållt på med sin musik så långt tillbaka som till 60-talet. En del av mina kompisar har sett honom förut, vissa t.o.m. 2 ggr (Cosmo!) Och ja, vad säger man så här da´n efter?

Jo, han är kult, en levande legend, you name it! Jag har lusläst alla recensioner från den pågående Sverigeturnén och det har varit ganska mjugga recensioner, sådär lagomt bra liksom. Men igår i Malmö Arena var det mer än det! Han har öppnat konserterna med olika låtar, och likadant denna kväll. Jag fick ståhår direkt på öppningslåten Maggies Farm, WHAW!!!! Mäktigt och historia på samma gång och publiken i ett slutsålt Percy borg är genast med på noterna och jublar och klappar i takt med musiken. Det fortsätter med låtar som för min del är nya, fast de är hur gamla som helst och säkert helt normala för den riktigt inbitne Dylanfreaken men det känns ändå på nåt sätt att jag har hört dom och dom framförs med en riktigt skön känsla. Givetvis fick jag höra några av hans klassiska sånger och då du Peter, som du sa - jag var i himlen igår! Så kändes det även för mig i låtarna Just Like A Women, Like A Rollin´ Stone, All Along The Watchtower, Highway 61 Revisited, Blowin´ In The Wind. Och sen på tåget hem satt jag och disskuterade konserten med en Dylanfan och han sa, och det stämmer. Det var att den ena gitarristen ute på vänstra flanken av scenen måste ha en "stelnacke" för att han stod rakt fram mot publiken men tittade snett åt Bob "hela" konserten! Och man kan lugnt säga att det kändes som att bandet var på helspänn för de vet aldrig vad denna Bob kommer att hitta på efter en avslutad låt. Och även mitt i en låt kan han helt plötsligt få ett "spel" och hamra sig fast på orgeltangenterna så bandet får krupp! Men för oss i publiken är det härligt att höra och det känns då att det är liv i den gamle mannen! Tillslut kan jag bara säga att han var glad igår och då är han till sin rätt -bäst-! Och va skönt att äntligen ha fått se honom det lättar mitt hjärta något!

Higway 61 revisited

Recensioner:

http://www.kvp.se/noje/musik/1.1515291/bob-dylan-malmo-arena

http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/musik/konsertrecension/article422877/Kalas-Dylan.html

Övrigt om min Malmöresa!

Läste på tåget nxtst (DSB´s tidning)

En artikel av skåningen Jan Sigurd

"Tänk att se sin egen värld med en främlings ögon! Se Skåne som en stockholmare gör till exempel. Häromdan berättade en att hon hade köpt hus på Österlen. Vardå? frågade jag. I Böste, löd svaret. Men Böste ligger vid Trelleborg! Varför inte döpa om hela Skåne till Österlen, så blir stockholmarna nöjda?"

Och så har Leif GW Persson uttalat sig i Kvällsposten!

"Nu har jag läst Åsa Larsson. Jag har äntligen fått min deckardrottning värd namnet och vore jag inte lyckligt gift redan hade jag friat till henne. Tröstad dock, i rikt mått, och av fyra svårslagna romaner om brott. Från debuten med Solstorm(2002) till den senaste Till dess din vrede upphör(2006) Hur hon skriver? Hon skriver som Åsa Larsson. Som skriver lika väl som en ung Kerstin Ekman"

Och Sverige spelade oavgjort mot Portugal och Mellberg och Majstorovic var heroiskt bra!

Fagen är en himla trevlig irländsk pub mitt i stan MALMÖ!

3 kommentarer:

cosmo sa...

Där ser DU: Larsson är kanon! och dessutom snygg...

Drake sa...

Log den levande legenden någon gång?

Rustan sa...

Jo nog smålog han ibland, ffa mot slutet av konserten, men han verkar vara mannen som kan vara glad utan att le och skratta!