onsdag 18 mars 2009

Vilken generös idé!

Min kompis Peter jobbar på Guide som är ett oberoende konsultföretag som erbjuder kompetens om IT och hur IT kan användas för att utveckla kundens affärer. Företaget har också en satsning på välgörenhet. Och att företag skänker pengar till välgörenhet är inget nytt, men Guide ville göra något mer. Varför inte skicka iväg anställda istället för pengar? Och det fick Peter göra i oktober 2007. Peters volontärresa gick tlll Peru.

Klicka på länkarna för att läsa hans blogg och se alla hans härliga bilder från äventyret i Peru.

http://peru2007.blogg.se/ läs i kronologis ordning


Peter Lindström, som jobbade som volontär fram till årsskiftet
2007/2008, fick förmånen att fira jul med barnen i Pumamarca.
Här syns han med en av skolans elever inför julfirandet.
.
Från att ha varit en by helt utan utbildningsmöjligheter har volontärorganisationen uppfört en helt ny skola med fungerande undervisning. Som volontärer har våra anställda fått hjälpa till där hjälpbehovet varit som störst – alltifrån engelskundervisning till renovering av skolan. Tidigare har skolan varken haft toalett eller dusch. Men nyligen hjälpte volontärerna på plats till med att bygga en vattenpump och drog in vatten till skolan. Mycket arbete har även lagts på läkarvård och hygien, då barnens enda möjlighet att tvätta sig och borsta tänderna är i skolan.

Guides biståndssatsning innebär, utöver volontärerna, även att de anställda som är kvar i Sverige bistår verksamheten genom att avsätta en frivillig del av lönen varje månad.
Guide sänder årligen två medarbetare som får välja att stanna 1-3 månader, de får lön, resa och uppehälle betalt. Till våren 2009 skickar vi iväg vår 9:e volontär, och många har anmält sitt intresse.
“Thanks to Guide, next year we will be able to feed more than 200 children healthy and nutritious meals every day – something they have never experienced before.”Jane Gavel, President and Founder of Peru's Challenge

Inga kommentarer: