fredag 22 maj 2009

Antagligen...

.....eller Äntligen! Jag har återigen fått uppleva Sveriges bästa rocklåt live ever, ja, nog är det så! Den är bäst Röda Läppar, lite i klass med Bruce Springsteens Born To Run och det vill inte säga lite! Första gången jag hörde den live var nog på Mud club eller Errols på ett tidigt 80-tal. Nu, alltså igen på Debaser Slussen (vilket j-la häftigt rockhak). On Stage min eviga favorit, den ödmjukaste av alla Mr. Magnus Lindberg som även kallats för Sveriges sista rockpoet, jag säger bara som jag brukar säga, bara en sån sak! Men himmel och höjd va bra han är! Sven på Pusterviks biljetter sa som så här när jag köpte biljett till spelningen på Debaser Slussen Stockholm -Men var gör du om han kommer till Göteborg då? Ja, sa jag, då går jag väl på det också, såklart, eller hur?! Vad gör man inte för att få uppleva svensk rockmusik av den högre digniteten! Anyway, kolla in artikeln om Magnus inför första spelningen efter nya cd-släppet - Ett eget liv - Veteranen Lindberg älskar Uppsalapubliken. Jag fick ett snack med Magnus efter spelningen och han var sugen på att komma och spela i Göteborg, hör ni det PK musik?! Han är här en dag, en vacker dag som man brukar säga!


OCH HÄR ÄR SVERIGE BÄSTA ROCKLÅT!!!!!!!!!!!


Och i samband med min Stockholmsvistelse var jag ju tvungen att bo och äta. Här är mitt Hostel, Castanea i gamla stan, hur bra som helst, att rekommendera! Ligger vid Brända tomten!

Bara ett stenkast ifrån Castanea ligger min restaurang för aftonen Den Gyldene Freden som har ägts av Anders Zorn och många kulturhögheter har suttit här och ätit, druckit, sjungit och skaldat så som den mesta gästen Evert Taube, som har ett rum uppkallat efter sig!

Och såklart Debaser Slussen, den ultimata rockklubben, nere vid vattnet, uteservering, sommar och sol, drink därute och när mörkret lägger sig går man in och lyssnar på bra musik som typ när jag var där Magnus Lindberg!

Ja, då var det dags att lämna kungliga hufvudstaden och bege sig hem med Inter City tåget, ej x200, men det gick bra ändå. Kom att tänka på min kamrat Anders som bor i Örebro, så jag ringde honom i Dingtuna och frågade om han hade tid att komma ner en stund på perrongen när vi stannade till i Örebro. Och han sa -Självklart så vi fick knappa tio minuter att snacka lite skit, visst är det härligt att leva! Som oftast i alla fall! Och i Örebro mönstrade Johanna ombord, en psykologi student inne på sitt fjärde år och jag lät henne lyssna på en låt från min mobil som jag trodde hon skulle gilla? Vilken låt? Jo, den här, BENTE av och med Ulf Lundell och hon tyckte den var bra! M.a.o. är man inte helt fel ute, eller?! Tillslut så skulle jag även haft chans att få komma ut och åka motorbåt med min kompis Malla under min vistelse i Stockholm, men med tanke på att hans fru missade planet från London så krånglade det tills sig, det hele (som dom säger på danska), men hon är nu åter i Sverige och eller men det är en annan historia! I love you all!

3 kommentarer:

Drake sa...

Magnus Lindberg live! Liiiiite avundsjuk är jag...

cosmo sa...

Bra skrivet greven..en bra skildring av vardagen med lite färg på!
Fina bilder och bra rekommendation på hotell. Fast besöket på Freden vart väl dyyyyrt...?
cosmo

Rustan sa...

Tack! 175 spänn för köttbullarna, men då var det Fredens klassiska köttbullar!!!! Värt? Nja, men va f-n inte var dag man sitter vid Everts bord!