lördag 16 januari 2010

Thailand = Tragiskt!

Ja,men va fan! Solen, värmen, och att det är billigt och sen för all del alla dessa billiga tjejer! Men, det är ju så vi ser det, vi västlänningar och det är ljusår från vad de själva Thailändarna ser det! Vi bara utnyttjar dessa stackare och jag förstod det mer när jag läste Sannas blogg (hon befinner sig just nu i Thailand). Läs det här och begrunda! Klart väl värt en fundering!

"Yoga

Bananashake

En espresso, som ju kan betraktas som ett rent fynd i dessa trakter.

Kollar mail, skriver en blogg, gör några transaktioner.

Någon har mailat mig och grumlat min iakttagelse angående thaiare och barn. Hon som skrev har bott i Thailand och menar att thaiarna bara är gulliga mot våra barn av affärsmässiga skäl, i själva verket är det här ett galet krasst folk med dollars i blicken och en strikt hierarkisk uppdelning av människor. Mest pengar vinner typ. Deras egna barn och då i synnerhet flickor, betraktas mer som handelsvaror än ungar. Gulp. Om det är som hon skriver, så har jag missbedömt läget.

Som turist vill man ju så förtvivlat gärna se allt genom rosaskimrande glas. Allt måste liksom vara så jävla underbart. Men man ska ha i åtanke att vi kommer hit som rika vita. Och givetvis får vi inte se vad som sker bakom lyckta dörrar. Vi vill inte gärna tänka på trafficking, sexturism, aga och annat när vi sippar på våra paraplydrinkar.

Kanske ska man tänka en smula på allt det där i alla fall, och kanske försöka göra något litet åt det. Inte gå på pingpongshow. Inte äta utrotningshotad fisk. Inte slänga vattenflaskor rätt i sjön. Kanske skänka mer pengar till några NGO´s som gör gott. Tänka sig lite för."

Ur Sanna Lundells blogg

Inga kommentarer: