onsdag 6 juli 2011

Alltid lika trevligt...

...att besöka Köpenhamn och deras jazzfestival, i år blev det tredje gången gillt!! Vandrar runt i riktigt skönt sommarväder. T.v. ses Tycho Brahe Planetarium. Det är lördag 2 juli 2011.

Efter någon timmes vandring slog vädret om katastrofalt, det kändes! För innan blixt och dunder var det så kvavt i luften att det nästan var svårt att andas!!

Hällregnet kom med besked, det regnade "stor" spik!! Det höll på i ca. tre timmar oavbrutet och det kom 150 mm nederbörd på dessa tre timmar!! Makalöst, har aldrig varit med om något liknande!!

Men som tur var hann jag uppsöka skydd i form av mitt danska favorithak och passade på att äta deras goda Hakkeböf, med den lille till!! Gött e det!!


Tillslut var jag tvungen att förflytta mig trots regnet, det fick bli taxi, om en det rörde sig om 400 meter, och taxichauffören var såklart förvånad när jag klev in och sa - Till Mojo Blues Bar, tack! Men det gick bara inte att gå, om jag nu inte skulle komma dit genomblöt!! Resan kostade 32 dkr!

Såklart var det proppfullt i den lilla lokalen och jag fick köa i tamburen och missade de två första låtarna med Rawkéké innan jag tillslut fick komma in!!


Det blev en intensiv spelning, en blandning av blues, jazz och worldmusic med Mikkel Nordsö på gitarr som bl.a. spelat med Stanley Clarke och Malifödde Moussa Diallo på bas som numera bor i Danmark. Och inte minst spelade Klaus Menzer trummor!


Söndag 3 juli. Solen strålade på förmiddagen och det blev ännu en rundtur fotledes runt på stan! Jag gillar det här namnet Egon!! Själv heter jag Astolf som mellannamn!!

Vesterbro där jag bodde är fortfarande Köpenhamns "red light district" om ni förstår vad jag menar?! He he!!

Och som igår vid ungefär samma tidpunkt på eftermiddagen blev det sådär äckligt kvavt igen!! Aha, nej, inte idag igen?? Jodå, blixt och dunder och kraftiga regnskurar, shit!!!

Precis innan regnet hann jag med att se och höra dessa ynglingar spela typ Stan Gets go rap!! Bandet heter DoktorDoktor och spelade på Husets gårdscen!Jag sneddade sedan över gatan från Huset till Vandkunsten och där i hällregnet spelade Karsten Bagges Quartet härlig skön avkopplande jazz för en iträgen lyssnande skara!!Det började bli lite nervöst då det fortfarande regnade hårt och jag var tvungen att ta mig till Konglige teatern. Jag hann med en kalkonsandwich och en Hof och sedan beslutade jag mig för ge mig ut i regnet!!

Till min förvåning hade det slutat att regna, höll på i ca tre timmar idag också! Så det blev en skön promenad och jag var i god tid då konserten med Sonny Rollins blev uppskjuten en halvtimme p.g.a. regnet.

Och det är väl bara i Danmark man kan ta med sig det köpta vinet ut utan någon tråkig vakt kommenterar med, typ du där om du skall dricka vin får du göra det inomhus!! Ack Danmark du sköna land!! Här skål för Ludvig Holberg, vem nu det var??

Det var första gången jag besökte denna anrika teater, där säkert mycket historia, musik och dramer har utspelats!!Men han var ju norrman, herr Ibsen!!

Och väl på plats i en fullsatt salong på etage 2 var det bara att invänta helgens höjdpunkt!

Och den som väntar på något gott.....ja, Sonny staplade in på scen och spelade ljuvlig sax från början till slutet! Fantastiskt att få uppleva denna levande legend som fyller 81 år i september!!

Bandet bestod av Peter Bernstein, g. Bob Cranshaw, b. Kobie Watkins, dr. Sammy Figueroa, perc. du kan läsa om konserten på denna länk http://www.orkesterjournalen.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1512:rollins-har-tonen-kvar&catid=26&Itemid=100132 Videos från Sonny Rollins och Rawkéké kan snart ses på www.youtube.com/rulle2008 Ses igen nästa år dejlige Copenhagen!!!

2 kommentarer:

SCALEY SCALES sa...

Great photos. I want to go next year.

Rustan sa...

Great! Next year John, you and me at the the Jazzfest!! Looking forward to!!