fredag 16 november 2012

Mitt smulltronställe!Vaknade upp och solen sken(för engångsskull)! Var tvungen att komma ut i detta fina höstväder, det är den 15:e november, 2012! Så istället för att ta "46:an ner till Sture för att öla upp en hundring eller två" som Uffe sjunger om, så tog jag istället tricken till mitt barndoms Frölunda Torg och sedan gamla hederliga 92:an ut till Näset!


Väl på Näset ser jag alla dessa nyrikas arkitektritade mångmiljonsvillor överallt, det har blivit "fint" att bo på Näset!


Undrar om de klarar av att bo här tills de dör?


Nu är jag vid vägskälet och istället för att gå rakt fram mot Smithska Udden, tar jag av till höger och vägen vars namn jag aldrig glömmer!


Här på Runstensvägen ligger fortfarande denna lilla charmiga stuga kvar och ser precis ut som den gjorde när jag tjuvåkte motorcykel här som 14-15 åring!


Och nästan framme vid min gamla skolkamrat Lars familjs sommarstuga gick jag till höger över "the swamp" som det alltid har varit här, men idag finns det en nygjord träbyggd väg som gör att man kan gena över till...


....Stegerholmen, det gick inte förr, då fick man ta en lång omväg! Det är väl därför jag aldrig varit på Stegerholmen förut, fastän det var så nära! Idag finns här en jättefin badplats som lär vara under beskydd av en ekonomisk badförening?!


Jag trampar vidare ut mot själva holmen. Vad är det här för skumt?? Kan det vara nåt giftigt?? Ser iallafall inte bra ut!


Jag börjar nu lukta hav....


....och under Älvsborgsbron i älva ligger ju Röda Sten, här sitter jag på vad Curtan Dahl döpte till Bruna Sten! Ja, varför inte?!


Gå upp på klippan som "The Greatest" sjunger, det gjorde jag! Gå Upp På Klippan av Ulf Lundell

Min vän Peter har en stuga med jysst läge här i paradiset, som ni ser! Inte ett dugg avis!! :)Solen går ner över horisonten, lugn och harmoni infinner sig, tid till eftertanke! Kom på att jag har det rätt bra ändå....men vad händer med världen....ja, det där med järnrörsmännen t.ex. Bra att vi vanliga reagerar på sådana mörkermän!!
Så gott folk, unna er en solig dag med att besöka detta paradis. Man börjar vid Smithska Udden och tar sig bort till Önnereds Brygga, via Stegerholmen, Rörvik och Ganlet! Carpe Diem som det brukar heta!! :-) Videos från Stegerholmen kan ses på www.youtube.com/rulle2008

Inga kommentarer: