söndag 12 oktober 2014

Septembersegling 2014!Hasse och Ammie från Stockholm har köpt en segelbåt på Styrsö, en Maxi 95. Och idag fredag 26 sept. seglade de ner från Hyppeln och hämtade upp Malla och mej i Långedrag. Malla som kört bil ner på förmiddagen. Det blåste rejält, upp till 24 ms i byarna. Men i övrigt var det ganska behaglig temparatur i luften och ffa inget regn. Vi gick för järngenuan, vi skulle över Rivöfjorden!


Det gungade, skumpade och forsade vatten över båten, men Half & Half, som båten heter stod väl emot och kändes trygg! Vi startade vid 17-tiden så efter ett par timmar på sjön vid den här årstiden börjar det skymma! Vi går igenom Varholmsgattet, vidare till Öckerö.


Det var rätt mycket båtar i Öckerö hamn denna kväll så vi la oss utanför en fiskebåt, eller, ja, nån typ av arbetsbåt. Där låg vi bra för natten!


Hasse och Malla benar i en pryl, många prylar finns det!!


Och kvällen till ära stod Ammie vid spisen och ugnen!! Med värmaren på, varmt blev det, sa hon!! Rökt rådjur med potatisgratäng och gott rötjut till!! Underbart gott och mysigt hade vi!! Hasse och Ammie skålar med Malla och mej!


Inga problem att sitta ute i sittbrunnen och inte frysa denna sköna senseptemberkväll, här Malla!


Lagom trötta var det dags att uppsöka bingen!!


Och vem kom inte och väckte oss på lördagen, om inte Lennart. Den gamla seglarräven!! Han hade fika med sej och vi bjöd på kaffe! Kul att du kom förbi Lennart!! :)


Och vi var förtöjda bakom ambulansbåten! Den skulle man jobba på!!


Malla och Hasse hissar storen, vi är på väg från Öckerö! Härligt väder och det blåser inte lika mycket som igår. Men ändå hård bris till styv kuling.


Okej, hej då, nu drar vi!


Skipper Hasse, nöjd med sin nya fina segelbåt!


Så underbart, say no more!!


Vi seglar söderut, målet är Vrångö!


Man bockar och bugar!


Ja, där sitter ägarna och slappar! Medans gastarna får jobba!! Inte mer än rätt, he he!! :)


Det blev Vrångö, där solen alltid skiner! Och vad gör man efter tilläggning? Jo, draggwhisky!!


Lite vila, lugn och ro.


Jag gick till lokala fiskaren som just kom in med färska humrar!!


Dessa, bestarna, havets guld, fick jag köpt för 380 kr!! Inte var dag, så att säga!!


Vi tog sedan en promenad på ön. Här är vi på väg ut till piren och den nya hamnen. Den tidigare rostade visst sönder! Det lilla huset på berget, ett kännetäcke på Vrångö!


Väl ute på piren var solen på väg ner, snart i havet!


På andra sidan ön, mot fastlandet till där skärgårdsbåten lägger till var caféet stängt! Ändå en lördagskväll, men det är ju sista helgen i september. Igår fredag var det visst öppet, med musikunderhållning!!


Ammie, Hasse och Malla! Stockholmarna på västkusten!Här ligger vi fint! Inte så många seglare ute på Vrånga denna kväll, dock en till Maxi 95 framför oss!


Ikväll stod Malla vid spisen och brassade en fläskfilégryta! Klart gott! Bra jobbat, Malla!


Och som förrätt hade vi dessa två, som nu ändrat färg, koktid 8 minuter enligt internet!! Förra gången det begav sej, för många år sedan på Åstol råkade vi överkoka dem!! Nu smakade de riktigt bra!! Men för 380 spänn! Nja...


Mätt och belåten, lite trött kan tänkas? 


Det är ju en stor båt så jag och Malla hade gott om plats i akterruffen!


Söndag och vi seglar ut mellan öarna, här vid Kårholmen.


Först var det tänkt att vi skulle segla till Björlanda kile och låna Lennarts båtplats, ja, för han har redan tagit upp sin båt. Men efter ett telefonsamtal med min kusin Bengt fick vi möjligt att lägga till i Tångudden.


Och väl i hamn kändes det som att var hemma igen!! Hade ju min segelbåt här i Tångudden i flera år! Vilken härlig seglingshelg vi fick!! Jag får tacka Ammie, Hasse och Malla för denna seglats! Nu är det bara att ta upp båten och så sakteliga börja planera för nästa seglingssommar!! Skepp ohoj!! :) 

Inga kommentarer: