söndag 7 juni 2015

En reunion helg!


Det är fredag 29 maj och mina Stockholmsvänner Hasse och Ammie har kommit ner till Tångudden. Här är deras nyinköpta Maxi 95.


Efter att ha fått ligga på land och sedan sjösatts i Tångudden kunde inte Hasses och Ammies båt Half & Half ligga kvar där. Så vi körde ner den till Fiskebäsck.


Innan jag var tvungen att åka hem så bjöds det på middag som Ammie lagat! Gott som vanligt!


Och jag hann med sista bussen från Fiskebäcks hamn denna fredag kväll


Istället för att åka till Frölunda torg och där ta ettans spårvagn så gick jag av på Beryllgatan och skulle ta 50 bussen till Järnvågen. Det visade sej vara ett missöde, fick vänta där i 24 minuter. Väl på bussen med Frölundakids som skall in och göra stan, sådär 00.30!!


Lördagen 30 maj. Conny Karlsing min gamla skolkamrat har åkt upp från Varberg för att vara med på årets reunion. Håkan Lindahl, min gamla vapendragare kom och hämtade upp oss hos mej och körde sedan ut till Gånglåten där han bor ock Conny bodde(nr 60) på 70-talet innan han flyttade till Varberg.


Vi gick vidare, regnet hängde i luften. Här är vi vid stora gräsmattan vid Slottsbergsskolan som vi har gått i på låg och mellanstadiet. Stjärnhuset som jag växte upp i, Munspelsgatan 10 syns längre bort i bild till vänster.


Vi gick upp för den så branta backen, tyckte vi som barn i alla fall, till Slottsbergsmosse. Och asfaltsvägen har nog inte gjorts något med sen vi sprang här som barn på 70-talet! Tråkigt!


Väl uppe vid mossen blev vi en bit nostalgiska. Inte för att jag kommer ihåg att vi badade här, men dock åkte skridskor och spelade hockey och bandy här på vintrarna. Det fanns en en äldre man som hette Valter som hjälpte oss ungar och vi jävlades med honom!


Conny, känner sej nästan som hemma!


Vackert så de förslår!

Vi gick sedan hem till Håkan på Gånglåten och kollade på gamla fina bilder från förr. Här ett foto jag tog på rockbandet Rox. Fotot är taget på Frölunda Fritidsgård någon gång på sent 70-tal. Bandet bestod av fr. v. Stefan Idehn, bass och sång. Ulf Jansson, gitarr och sång. Dennis Novenius, gitarr och sång. Längst fram Robert Tenberg, trummor och sång.


Mikael Lindahl, Håkans bror, hade jouren och kom förbi och sa hej! Kvällen räddad!! :)


 Vi tog sedan bussen ner till Järnvågen och fick vara med en stund på Andra Långdagen. Knökfullt med folk, fastän till en början var lite trist.


När väl eftermiddagen kom, gjorde vi oss i ordning och tog oss ner till Restaurant Berzelius Bar & Matsal där årets reunion för oss nior som gick ut Ekebäcksskolan 1975 skulle gå av stapeln. Alltså 40 års jubileum. Här är Annika Andrén och Lennart Åberg.


Här är Anette Söderström och årets festgeneral Jan Östlin.


Jag och många andra hade beställt kungsflundra! Och det smakade verkligen gott!!


Här är även Rolf Källström med till bords, t. h.


Vid bordet bredvid oss satt på vänstra raden längst fram Lars Sjögren, Håkan Lindahl, Leif-Arne Kölbel, Eva Bernlöf-Borg, Karl-Olof Eidrup och Conny Karlsing. På högra raden längst fram satt Jenny Linde, Gösta Nilsson, Agneta Knutsson och Maj-Lis Fagerberg. Med denna kväll var även Roger Franklin, har jag missat någon? Det blev en hellyckad afton alla lika glada som vanligt och god mat och service! 9 C vann klasskampen i år. Men inte nästa år!! Tack alla och Janne bra fixat!!


Kvällen blev sen, men vad gör det när man har haft roligt! Här skulle Conny sova som en prins! Tror han gjorde det också? Ses nästa år igen! Och Hasse och Ammie ses efter midsommar, då det blir segling i 2 veckor i Danmark! Dejligt!

Inga kommentarer: