tisdag 1 augusti 2017

Göteborg med Conny och Heléne 2017Det är idag måndag 10 juli. Jag är på Göteborgs centralstation och väntar att mina vänner från Varberg, Conny och Heléne, skall komma med tåget.


Och som vanligt när Conny är i stan brukar vi börja med en öl på 7:ans ölhall. Och denna gång fick även Heléne vara med på en öl i denna klassiska ölhall. "7:ans ölhall öppnade måndagen den 31 augusti 1900" (Wiki) 


Senare på eftermiddagen begav vi oss till Gamla Ullevi och sportbaren Il Professore. Det är match mellan Blåvitt och Halmstad BK.


Och Håkan Lindahl kom förbi och hälsade.


Nu sjunger vi alla Snart Skiner Poseidon som det alltid görs i samband med att spelarna kommer in på planen! Forza Blåvitt! Ingen bra match och det slutade 1-1! :(


Efter matchen gick vi först till Stora Teaterns uteservering för en öl.


Det blev tillslut också en Stigbergets pilsner på Hagabions uteservering.


Idag är det tisdag 11 juli och vi sitter på skärgårdsbåten Vesta som tar oss på en skärgårdstur med stopp på Vrångö.


Här på övre akterdäck satt vi bra. Gott väder är det.


Väl på Vrångö gick vi till Fiskeboa i hamnen och åt en skaldjurslåda och det smakade mycket gott!


Conny och Heléne gillar ju caching så vi gick på jakt och hittade tre stycken. Riktigt kul ju!


Vi är tillbaka på fastlandet igen och beger oss till Hemma Hos för en middag innan konsert på Nef!


Det blev en halv portion hemlagade köttbullar med mos, sås och rårörda lingon för Heléne och mej. Conny föredrog en plocktallrik. Vi drack öl av microbryggerier från San Diego.


Nu så har vi kommit till Nefertiti där vi i afton skall se gamla härliga bandet Canned Heat.


Det är mer än fullsatt och vi fick höra låtar som On The Road Again och Goin Up The Country m.fl.


Det blev en fantastisk kväll på Nef och Canned Heat var grymma, länge sedan vi var på en sådan här bra konsert konstaterade Conny och jag lyriska efter att de spelat färdigt.


På Nef träffade vi på Håkan och Ingvar, vi gick vidare för en sista öl för kvällen på Bishop Arms på Järntorget. Det visade sej att Ingvar och Conny kände varandra och det sedan många år tillbaka i Varberg då de har träffats och har många gemensamt bekanta. Världen är liten! På onsdag åkte Heléne och Conny hem till Varberg igen. Tack för goa dagar i skärgården och i Göteborg!! :)Inga kommentarer: