torsdag 6 november 2008

Volvo Ocean Race

Leg 1 av 10 är nu avklarat, sträckan Alicante till Cape Town på 6,500 Nm och som första båt i mål kom Ericsson 4, "svenskbåten" med scipper Torben Grael. Vilken tävling, vilken utmaning, tänk dig att tillbringa 3 veckor med 8 andra i och för sig likasinnade på en båt som är 60 fot ute på oceanerna du kanske inte ser land på veckor. Säng finns inte, toalett består av en hink, inget lyx, inget onödigt ombord, båten skall vara så lätt som möjligt. Och tänk dig när det stormar som värst, då gäller det att ligga i, inte för att hålla sig vid liv, hålla sig ombord, nä, då gäller det att gilla läget och göra allt för att få båten att segla så fort som möjligt, eller när det är helt vindstilla som i doldrums, va skönt ligga och lapa sol, nä, då kommer den frusterande känslan av inte göra en knop, jag kan tänka mig rastlösheten kommer krypande, sätta på motorn, inte en chans! Bara vänta, vänta, vänta, tålamod! Dessa seglargrabbar är nog de mest kompletta idrottsmän som finns på denna jord.

Nu kan du också segla Volvo Ocean Race virituellt, jag gör detta min båt heter A Golden Hit Production och har ännu inte kommit i mål, men jag närmar mig slutmålet, just nu har jag bara 966 miles kvar och ligger på 7798:e plats, det är över 40 000 anmälda båtar. Första pris är en Volvo C30, men även de första 10 båtarna i mål vid varje leg vinner en häftig yacht-klocka. Tävlingen följer den riktiga tävlingen över 10 leg med sista leget i juni nästa år. Du har möjlighet att ta bort dina 3 sämsta placeringar, så att det är 7 leg som räknas totalt. Det här är görkul, men du får ligga i kolla dagligen hur du ligger till. Autopilot och autosail samt reparationskit går som tillägg att köpa till för ett par hundringar. Om du har lust att vara med gå in på följande länk http://www.volvooceanracegame.org/home.php
Leg 2 Från Cape Town till Kochi, Indien på 4,450 Nm startar 15 nov. kl. 13.00. Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du har blivit en soffseglare nu.

Ericssonbåtarna lär ha kostat en halv miljard. Men det är kanske väl använda pengar. Det är en underlig värld.

Rustan sa...

Yes, det är klart mer ekonomiskt en att äga båt själv! Kanske hade varit bättre med att ge er en löneförhöjning istället?! Men den här satsningen kanske ger vind i seglen?