lördag 25 april 2009

En hyllning......

,,,,,till min pappa Bror Astolf Lefin, vilken go gubbe han var! Han var en sån där farsa som uppfostrade mig med klssisk musik under hela min tonårstid, men han ville väl, tog hand om familjen och skötte de månatliga utgifterna. Men så en dag vände det och han, min pappa började snöa in på Bob Seger and the Silver Bullit Band! Och jag fattade ingenting, det var ju vad jag lyssnade på, varför blev han som freak på just BOB? Han var t.o.m.med nere på Bengans på den gamla goda tiden och blev kompis med en som jobbade där som lånade ut ett kassettband till farsan, en bootleg med Bob Seger och han spelade över den och var lyckosalig i flera år över det här och är säkert än! Så innan hans död hann vi förenas i rocken och då framförallt Bob S. Han hade köpt upp sig på allt vad Bob hade gett ut, han kunde allt om Bob och hans band, vilka musiker som var med på respektive platta, han kunde Bob Seger! Och när han var dödsjuk ringde jag Radio Göteborg som på den tiden spelade låtar om man ringde in och önskade och jag bad dem spela Coming home med BoB S. och min pappa var bortom allt sans av allt morfin, men jag kunde ändå se på honom att han hörde Bob i sina öron och att han slappnade av och njöt......vilken känsla....obeskrivligt! Så vilken himla bra pappa han var .....han var bäst!

See you up there, farsan!

3 kommentarer:

Drake sa...

Mycket fint och varmt skrivet. Jag träffade faktiskt din pappa en gång. Han och jag hjälpte dih att flytta för många år sedan

Rustan sa...

Ja du Mikael det kommer jag ihåg! En av alla flytten! Tack!

cosmo sa...

Ja träffa också Din pappa några ggr...Visst var det märkligt att han snöeade in på den gamle ärkereaktionären Bob S? Farsan Din var väl sosse och Bob är väl så ultrahögen man kan vara..?
Bäst Hollywood Nights ( finns ej på Spotify...)

Aktuellt just nu: jobb med John Cale "Fear(is a best man's friend)"