tisdag 29 januari 2013

Klubb Dalheimer goes Blues


Klubb Dalheimer beskriver sig såhär "Ena gången kan det vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en bildresa från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!"


Och innan musiken började bjöds det på en mycket god buffé! Musik och buffé till det facila priset av 175 kronor.


 Den musikaliska delen av kvällen inleddes av duon Hannah Tolf och Christoffer Johansson.

"Tolfen" ja Hannahs pappa Robert var där och det var även Sören Hallberg.


Härlig lågmäld musik där Hannah tycker jag har en röst som påminner om Joni Mitchel och Rickie Lee Jones och där Christoffer spelar i samma anda som Ry Cooder och Steve Earl! Bra, och det var så gott som knäpptyst i salen när de spelade! Tack Hannah och Christoffer!


Och Pia var också där. Vi hade följe på spårvagnen från Järntorget, vi visste ju var Dalheimers Hus var, men ingen av oss hade varit här förut.


Efter en kort paus var det så dags att svänga loss på dansgolvet till tonerna av bandet "Bara Blues". Man kan beskriva deras musik som soulinspirerad blues eller bluesinspirerad soul med lite jazzfeeling. Eva Karlefjärd sång, Kalle Ruuth, gitarr, Bo Hansson, piano, Gunnar Kungur, bas och Kent Helgesen drums.
 Hannah och Pia.


 Cathrin med dotter var där och lyssnade på sin sambo Gunnar.


 Robert "Tolfen".


 Carina.

Dirty Records Janne var här och lyssnade på Eva, sambon, ja eller frun? Vet faktiskt inte om de är gifta?!


 Hilda och Lotta.
 Det var så bra och svängig musik så t.o.m. jag fick mig en dansom.
 Tack skall ni ha, det gjorde ni bra Bara Blues, Bara Blues!


 "The Bruce Brothers"  Verkar vara nykära?! :-)


 Sen var det bara att ta tricken hem igen. Nu slog jag följe med Eva och Janne som skulle åt samma håll som jag, Linnéstada!


Ja, det blev en toppenkväll, med trevliga mänskor, god buffé och framförallt bra musik! Får passa på och tacka Thomas Kollberg och övrig personal som gjorde denna kväll möjlig på Dalheimers Hus! Vi ses nog igen!
Videos från kvällen kan ses på www.youtube.com/rulle2008

1 kommentar:

Robert sa...

Hej Rustan! Fina bilder från Dahlheimers med Hannah och Christoffer m.m. fast det står fel år det var ju 2013 eller! Puss