torsdag 14 februari 2013

Ski Amade - Österrike 2013


Lördag 2 februari, tidigt i ottan blev jag skjutsad av min arbetskamrat Eddiie upp till Landvetter för att sedan ta mig med Norwegian ner till Salzburg. Flyget gick 06.25 här har jag just kommit fram...och det regnar!Väl framme i Wagrain trampade jag upp till Grafenberg Express och köpte liftkort. Nu var jag på högre höjd och det snöade!! :)And here they are!! Min engelske vän Scaley och walesiska vän Dave. De kom några timmar senare än jag till Wagrain. De hade flugit från Luton airport.


Mitt rum som senare byttes till.....


.....till detta rum, vilket klipp! Lite gayit, tyckte dem att sova här, inte mig emot!!


View from a hotelroom in Wagrain.


 Såklart, hann jag med att gå till Spar affären och provientera!


Då var det dags att hyra skidor, Atomic är stora här nere, fabriken ligger i grannbyn Altenmarkt!


Och sedan till Hubertus pub, där Christian "the owner" var glad att se mig för jag var ju tvungen att betala en nota från förra året på 9 €, fastän jag inte var där då! Saken var att jag bjöd Dave och Scaley på öl via Skype när dem var där förra året! :)


Flina lagom du Scaley!


Cheers to you all! Och välkommen till "Another day in paradise".


Och wienerschnitsel är ju ett måste, Scaley äter som vanligt vegetariskt!Stiegel, lokalt Salzburg bryggeri.....men just dessa smakade inte bra, lite jippoöl över dem!


Söndag 3 februari och äntligen dags för det vi längtat efter! Istället för att gå upp klockan sju som förra gången jag var här fick vi lov av Scaley att gå upp 7.30! :)


  
 Grafenberg Expressen tog oss upp till toppen.
"The Hatters" Måhända Scaley har nåt finger med i spelet??
Det snöade, snöade och snöade....
Apres ski, den satt gott!!


Och även i byn finns denna "The Hatters", Scaley har ju varit här sedan 1985, så kanske därför??
Jaha, vilken väg tar vi då?? Left or right?

Lunchtime!


Mumma, varmt gott och sött med Choklad mitten rum....:)


Steamy...


Där uppe satt vi och hade en vidunderlig utsikt!
Den här kvällen åt vi dagsfångad forellen på Hubertus, så gott och bra tillagad!!!


Och sensationen, det gjordes reklam för att Smokies trummis skulle komma och spela, ni vet han som bodde granne med Alice.....:)


En del tid av kvällarna gick åt att ordna morgondagens betting och rätta dagens, allt från fotboll, rugby, handboll, ishockey, vm i alpin ski, afrikanska mästerskapen....


Tisdag 5 februari. Vi tog en fridag från skidåkningen och åkte till Schladming som ligger ca. 30 km från Wagrain. Det är ju VM i utförsåkning där! Vi hade köpt biljetter för 25 € each, men som vi sa "once in a lifetime"Österrikes stora hopp Anna Fenninger intervjuas inför dagens Super G lopp.


Och det var en härlig stämning på läktarna.


Målgången.Det var tjo, tjim och joddiladido denna dag i stada!


Tävlingarna sköts upp p.g.a dimma, en kvart i taget. Vi stod ut i ca 6 timmar timmar innan vi gav upp!


En halvtimme efter vi hade gett upp startade tävlingen som vi då fick bevittna på ett Gasthof i väntan på tåget tillbaka! Lindsey Vonn bröt både loppet och skenbenet och Anja och Pernilla var bägge missnöjda med att inte det hela ställdes in!


Trainstation.


Yes, då är vi på gång igen.....


Dave in action!Scaley in action!


Time for a beer, lunchtime!


Scaley föredrar glûwein och Dave en stor fanta!

Middag på vårt hotel Alte Schmiede. Dave med en Scheiterhaufen......


 .....medans jag föredrog en Pfefferrahmschnitzel, grymt gott!!

Mätta och belåtna fick vi lite sällskap av frau Kössler som driver detta lilla mysiga hotell ihop med sin man och dotter. 
 

På Riverside bar spelade denna unga trubadur, mycket duktig och vi fick som första låt hör Home sweet home Alabama.....såklart den måste vara med, eller hur?! Hm....Vi fick idag även en snöig och dimmig dag. Här är vi i mitt favoritställe Zauchensee!


JD var med oss nästan varje dag....


Okej, då var det så dags! In i dimman, bära eller brista!!

 

Liksom tradition nu och lika värmande som gott!!Kanske blir att bo här nästa år? Ja, varför inte?!


Lilla tåget upp till starten på Welt Cup rennen i Sauchensee!Left or right?


Trevligt sällskap och vila benen!Och nu var vi här helt plötsligt! Ski Amades pistområde är hur stort som helst, rekommenderas!
En av dagarna avslutades i Flachau, Herminators hemstad!


Och Apres Ski såklart!Schnapsen kommer, schnapsen kommer.....se upp där nere!!Senare på kvällen hamnade vi på Tenne och.....


....gogo girlsen stod på borden och dansade till tysk europop!! :)


Vi drog vidare till Wolfie´s Blues Bar, ja, Republk Bar. Låg granne med vårt hotell.


Wolfie visade mig Herman Maiers sönderslagna glastrophé som han vann i vm i störtlopp 1999. Gick sönder i samband med en häftig fest på samma ställe efter vinsten! Wolfie var Hermans mental trainer, som han sa!


Wolfie, en gammal bluesmusiker som han är! Lirar här med sin gamla Hagstöm! Som han har blivit erbjuden att sälja för 6 siffrigt, men gör det aldrig!


Han visade oss kort på Herman. Här är han tillsammans med Wolfie´s systerdotter på Republik Bar en gång i tiden!Det kliade i fingrarna hos Scaley som tyckte Hagströmaren var, som han sa "heavy"!


Och första kvällen, när vi upptäckte Republik Bar var det blues för hela slanten och även den här cd´n spelades, hur bra som helst! Och Deitra Farr kommenterade på Mr Bo´s facebooksida, där jag la upp den, Hon sa att den måste jag ha gjort för över 20 år sedan! :)


Wolfie firar Bob Marley´s 68 årsdag!! Skön lirare, Wolfie alltså! :)


Avskedskram! Tack för trevliga kvällar på Republik Bar, Wolfie!!


Breakfast in Wagrain.


Sista skiddagen är här och kan ni tro att solen visade sig?? Jo, det är faktiskt sant!! What a day!!
Vi tog en sista sväng till ett annat favoritställe, Alpendorf! Alltså "to the right".Och idag var det skönt att sitta och luncha på uteterassen, lovely jubbly!!


Eller hur, Scaley?!


Huskatten gillade även den att sola sig i gasset och som höll oss sällskap under vår lunch på Alpengasthaus Sternhof.Och gulaschsoppa är ju bara ett måste, så förbannat gott när man sitter så här uppe på fjället ute i solen, mums!
Här är det livat, här är det glatt, här kunde det nästan vara blommor i morsans hatt! :)Yes, Scaley it´s our last day! ;(


Här tog JD´n slut! But John Darley, you have been in our thouhts nearly every day! Cheers! :)


En gammal häck till stolslift råkade vi hitta! Och det blev en lång tur! Man har ju nu mer blivit bortskämd med moderna grejer, eller hur Dave?


Fredag eftermiddag 8 februari och sista åket är gjort! Min chef kan andas ut, inga brutna ben som löftet var för att jag skulle få semester, ha ha!


Okej, då var det sista kvällen, dags att gå runt och ta farväl till lite av varje, här till Christian med personal på Hubertus!


Och som ni ser så hänger min Manchester United kepa kvar på pubbväggen på Hubertus som jag skänkte till dem 2008! :)Tidig morgon idag lördag 9 februari, taxin kom och hämtade upp mig 05.45, suck å stön! 7 mils resa till Salzburg väntade. Priset var 50 € return! Billigt! Taxi till Landvetter kostar, den billigaste 335 kr, turen!!!På första plats, längst fram i planet, jo man tackar!! Jaha, hejdå Österrike för denna gång! Thanks to my mates Scaley and Dave!!

Inga kommentarer: