onsdag 23 april 2014

En cykeltur i soligt vårväder!


Det är annandag påsk 2014 och det är en riktig skön vårdag, ja, försommardag med 21 grader på efter-middagen. Jag tog en cykeltur på cykelbanan bredvid älven ner till Nya Varvet där kaffe och glass intogs på för mej nya café & restaurang Ny Varvets Studios.


Från Nya Varvet fortsatte jag söderut på den nya fina cykelbanan och stannade till vid Tångudden. Där hade jag min fina Misil II, Wind Cries Mary. Nu såg jag att mina kusiner, Bengt och Arnes fina träbåtar var sjösatta. Jag satte mej på klippan och hörde på sportradion och läste ur boken Nio dagar, Nio nätter av Kajsa Grytt.


Jag cyklade tillbaka och stannade till vid Svenska Kryssarklubbens gamla fina klubbhus som är beläget alldeles nere vid Göta Älv i Nya Varvet.


Och här ligger deras skutor Gratitude, Gratia och Atlantica. De höll på att packa ur, så de hade strax innan seglat i hamn med en av skutorna! Med en av dem hade varit roligt att segla någon gång!! Klicka för mer info. www.sxkseglarskola.se/


"Stena Olssons kompani, ett modern sjöröveri" (Nationalteaterns Rockorkester)


Jag tyckte det var synd att cykla hem när jag kom tillbaka till Röda Sten så jag satte mej i solen och fortsatte att läsa en timmes tid! Det blev en helt enkelt underbar cykeltur idag!!