måndag 2 juni 2014

En solig dag på Marstrand!


Det är söndag 1:e juni, 2014 och det är strålande solsken. Jag har tagit buss, tåg och buss igen, och sist färjan över från Koön till Marstrandsön!


Väl på Marstrand slog jag mej ner på Villa Maritimes uteservering och drack inhemskt brygd malt!


Ett av mina mål var att besöka Strandverket och utställningen Lars Lerins Värld.


Och vem stötte jag inte på där om inte Annika, Janne Kvarnis med sitt barnbarn Albin. Men också Anna som var där med sina väner denna dag! Ett riktigt bluesmöte!! :-)


En härlig utställning med både målade alster och fotografier i två våningar. Mycket sevärd och berörande!
Strandverket, läs mer om denna konsthall på http://strandverket.se/


Jag gick sedan vägen längs sydvästra sidan av ön, förbi dessa mastodontvillor ut till....


....de härliga klipporna där jag slog mej ner och solade, läste, åt goda färska pain richebröd med skagenröra(inköpt på ön) och drack en kall pilsner. Så där är ju livet underbart!


På vägen tillbaka till färjan några timmar senare fick jag chans att se lite "miljonärsbåtar" på den flytande båtmässans sista dag! Familjen på bild, precis som jag såg ut att drömma sej bort en stund!


Ovanligt att se svarta segel! Ja, varför inte?Jag sitter nu på Marsrandsexpressen tillbaka til Göteborg och passerar ren och skön västkust! Lovely!


Och nu på fastlandet igen och längst bort till vänster ser ni Lökeberga Konferenshotell, där många av er kanske varit med jobbet någon gång? Bussen stannade i Ytterby, där jag sedan tog Västtåget till centralstationen och därifrån "min" buss 60 till Masthugghet hem till Prinsgatan,. En underbar dag, tur jag hde solskyddsfaktor med mej! :-)

Inga kommentarer: