lördag 6 december 2008

Kaprylsyra

Har fått en ny favorit och den smakar fint, getost, vilken höjdare! Tillsammans med Tuc kex, dom där lite salta, och ett gott rötjut en fredagskväll när man ser på På spåret gör att livet känns så mycket enklare att leva! Och varför getosten smakar så speciellt gott beror på att den innehåller kaprylsyra och det är den som sätter karaktär på smaken. Det är nästan att det får bli som igår, en favorit i repris, alltså rötjut, Tuc kex och getost, mumma! Nä, jag avstår nog, ikväll får det bli entrecote med klyftpotatis och bearnaise sås, inte illa det heller! Men kolla in getost, våga testa och du får uppleva en ny god smak om du nu inte redan har gjort det. För den intresserade kolla in den här länken om getost. http://sv.wikipedia.org/wiki/Getost

4 kommentarer:

Anonym sa...

Getost och rödvin låter gott, men bearnaisesåsen hoppar jag över.

Rustan sa...

Allright, men på helgen kan man väl få unna sig lite gott (ofta lika med fett)

cosmo sa...

tips 1 ( om Du gillar getost):
rulla in en getostbitar i lufttorkad skinka. Fräs lätt i en stekpanna så att allt nblir lite mer än ljummet.
Servera som förrätt alternativt drinktilltugg ( passar bra ihop med ett kraftigt rödvin
Tips 2.
Snitta och pilla u kärnan ur ett antal dadlar. fyll med en bit getost
Magnifikt till rödvin!

Rustan sa...

Tack för tipsen! Jag kommer ihåg att du gjorde getosten inrullad i skinka engång hemma hos mig, och det smakade ju helt super! Dags igen!